Traineena MKTG:llä – 5 vinkkiä onnistuneeseen harjoittelujaksoon

Harjoittelujakso on toiminut ponnahduslautana monen MKTG:läisen urapolulle talon sisällä. Se tarjoaa oivan mahdollisuuden uuden oppimiseen, omien vahvuuksien löytämiseen ja piilevän potentiaalin paljastumiseen. Mutta mitä harjoittelu luovassa kokemuksellisen markkinoinnin toimistossa oikein käytännössä tarkoittaa? Päästetään ääneen Maisa ja Linnea, MKTG:n syksyn harkat vuosimallia 2019.

 

LINNEA ERKAMO

Kuka olet? 

Markkinoinnin kandidaattiopiskelija Helsingistä. Positiivinen tekijätyyppi, helposti innostuva heittäytyjä ja kauniista asioista inspiroituva visualisti. Ylpeä MKTG:läinen <3  

Mitä pääsit tekemään harjoittelun aikana? 

Työtehtäviä todella laajalta skaalalta aina suunnittelusta myyntiin ja tuotannosta sisäiseen tekemiseen. Päivät täyttyivät toinen toistaan erilaisemmista projekteista eturivin brändien kanssa, joten aika ei todellakaan käynyt pitkäksi. Työn monipuolisuus mahdollisti uuden oppimisen sekä jatkuvan itsensä kehittämisen ja haastamisen. 

Mikä oli parasta harjoittelussa? 

Toiveita kuunneltiin, kehitysehdotuksia otettiin vastaan ja meitä harjoittelijoita todella arvostettiin työntekijöinä. Fiilis toimistolla oli myös vertaansa vailla; töihin oli aina tosi kiva tulla ja MKTG:n jengi on täyttä kultaa! 

MAISA LAMPINEN

Kuka olet? 

27-vuotias tuore valtiotieteiden maisteri ja inspiroitunut tuottajanalku Helsingistä. Motivaatiota ammennan luovasta työympäristöstä, hyvien tyyppien kanssa tekemisestä sekä merkityksellisyyden tunteesta. Vapaa-aika kuluu baletin, kirjoittamisen ja ystävien parissa; sähkökitara on uusi kiinnostava tuttavuus.

Mitä pääsit tekemään harjoittelun aikana? 

Harjoittelun aikana roolini on muovautunut oman osaamiseni ja kiinnostuksen kohteideni mukaisesti, mikä on palkitsevaa ja lisää työn mielekkyyttä. Työtehtäviini on kuulunut muun muassa esituotannolliset tehtävät, tuotannon kulun seuraaminen ja raportointi sekä auttaminen itse tapahtumissa. Tuotannon tehtävien ohella olen osallistunut luovaan suunnitteluun ja tehnyt muun muassa analyysejä konseptien tueksi. Kirjoittamiseen kohdistuvan intohimoni siivittämänä olen saanut myös ottaa vastuuta MKTG:n blogin sisällöistä ja sen kehittämisestä. Kaiken kaikkiaan harjoittelu on siis sisältänyt laajan kirjon mielenkiintoisia tehtäviä! 

Mikä oli parasta harjoittelussa? 

Ehdottomasti vastaanottavainen ja persoonallinen työyhteisö. Kokemus siitä, että osaamiseeni luotetaan on vahvistanut ammatillista itseluottamustani. Lisäksi mielestäni on ihanaa, kuinka paljon MKTG:llä sanotaan kiitos. 

Lopuksi vielä Maisan ja Linnean 5 ytimekästä vinkkiä siihen, miten harjoittelusta saa mahdollisimman paljon irti: 

1.  Ole utelias. Harjoittelu on loistava mahdollisuus uuden oppimiselle, joten kiinnostu aidosti ja kokeile rohkeasti.
2. Kysy, jos jokin askarruttaa mieltäsi – tyhmiä kysymyksiä ei ole. Kerro myös, mikäli jonkin asian voisi mielestäsi tehdä paremmin tai eri tavalla.
3. Ole joustava ja valmis improvisoimaan tarvittaessa.
4. Uskalla ottaa haasteet vastaan. Itsensä ylittämisestä saatua fiilistä parempaa saa hakea!
5. Ole oma itsesi ja tutustu rohkeasti työporukkaan niin saat harkkakokemuksesta takuulla rutkasti enemmän irti.

 

Oletko sinä tuleva MKTG:läinen? Seuraa avoimia työpaikkojamme tai kirjoita meille osoitteeseen info@mktg – haluamme kuulla sinusta!